Plastica - gevelbekleding specialist

Zaken die je niet moet vergeten als je gaat verhuizen

Hoera, je gaat verhuizen van of naar Nijmegen! Het contract van je nieuwe huis is getekend en het is nu echt van jou. Je krijgt de sleutel binnenkort al en denkt na over hoe je je nieuwe stekje gaat inrichten. Welke kleuren ga je gebruiken, en welke meubels? Naast het fantaseren over je nieuwe huis zijn er ook een aantal belangrijke zaken die je op orde moet hebben. Lees in deze blog meer.

Wat moet je regelen als je gaat verhuizen van of naar Nijmegen?

Als je gaat Verhuizen van of naar Nijmegen, dan zijn er een paar dingen die je van tevoren al geregeld moet hebben. Voordat je je nieuwe woning kunt inrichten moet je namelijk eerst de daadwerkelijke verhuizing nog tot een goed einde brengen. Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke dingen die je niet moet vergeten. Voor het verhuizen moet je namelijk al je fiscale zaken regelen, en je nieuwe adres doorgeven aan de instanties. Als je van gemeente verandert, dan moet je een nieuwe huisarts regelen en ook van tandarts veranderen. Ook moet je nieuwe contracten afsluiten voor de elektriciteit, telefonie en het internet. Verder moet je je verzekeringen op orde hebben en een offerte aanvragen voordat je gaat verhuizen.

Plan je verhuizing goed

Om ervoor te zorgen dat je verhuizing goed verloopt, dien je alles goed te plannen. Je kunt hiervoor het beste alles van tevoren al vastleggen. Maak een to do list waarop je zet wat je allemaal nog moet doen. Hierdoor creëer je overzicht voor jezelf. Het lijstje kun je dan systematisch afwerken en alles wat je al gedaan hebt kun je afstrepen. Op deze manier kun je in één oogopslag zien waar je was gebleven, wat je nog moet doen en wat je al gedaan hebt. Hierdoor krijg je rust in je hoofd en heb je minder stress. Een checklist werkt optimaal als al je taken op volgorde staan. Je weet dan namelijk precies waar je moet beginnen en vergeet belangrijke taken niet te doen. 

Meer over verhuischecklists

Een verhuischecklist maken kost veel tijd. Gelukkig kun je er online altijd eentje vinden. Ook in deze blog geven we je een paar tips. De stress die veel mensen ervaren als ze gaan verhuizen wordt veroorzaakt doordat ze vragen hebben zoals; wat moet ik nog regelen? Welke instanties moet ik inlichten? Hoe begin ik met het plannen van mijn verhuizing? Om jezelf stress te besparen en een overzicht te houden kun je gebruik maken van een van de vele online verhuischecklisten. Door deze te gebruiken zie je niks over het hoofd, weet je waar je moet beginnen en wanneer. Ook houdt een checklist rekening met de kleine aspecten die vaak worden vergeten. Door middel van een checklist weet je zeker dat je verhuizing soepel gaat verlopen!