Consuminderen is ook ander vermaak zoeken

Het kan allemaal wel een beetje minder. WE kunnen het op veel fronten best wat minder doen. Zeker nu we voor een opdracht staan om wat duurzamer te leven. We zullen beter op ons energieverbruik moeten letten, als was dat alleen al vanwege onze portemonnee. Het moet op alle fronten schoner en bewuster. Ons vervoer, ons voedsel en onze manier van wonen en werken. Op vakantie met het vliegtuig wordt steeds lastiger te verenigen met de klimaatdoelen. Minder spullen en zuiniger met uitstapjes en vertier buiten de deur. Ander vermaak kan toch ook leuk zijn. Een avond thuis met  puzzels jan van haasteren in plaats van het zoveelste café- of restaurantbezoek. Terug naar die eenvoud levert gezellige avonden op die niks kosten. Rustgevend en verbindend zijn de bonus die het kan opleveren.

Passend bij de inflatie

Het leven hoeft toch niet altijd geld te kosten. Ga op zoek naar gratis en onschuldig, lees duurzaam,  vermaak. In deze tijd waarin de inflatie de pan uit rijst is het een welkome en noodzakelijke manier voor mensen om het toch leuk te hebben. De eindjes aan elkaar knopen hoeft niet altijd een ellendige oplossing te brengen. Maar wees creatief en bedenk dat de mooiste dingen in het leven niet met geld te koop of te betalen zijn. Iets eenvoudigs als een legpuzzel 1500 stukjes in elkaar leggen kan al veel gezellige avondjes samen opleveren. 

Gezellig thuis

Gewoon thuis met elkaar rond de tafel. Gesprekken die ergens of nergens over gaan, de huiselijkheid ten top. Daar worden we stiekem allemaal toch het gelukkigst van, niet waar? Laat een fijne legpuzzel van jan van haasteren 1000 de aanleiding zijn van een aantal genoeglijke uren met elkaar. Het gezin doet er toe. Muziekje aan, drankje erbij en de gordijnen dicht. Niks meer aan doen.