Green egg

Ervaar de veelzijdigheid van een Green Egg grill

Ben je op de markt voor een innovatieve grill, dan kan het scala aan opties behoorlijk overweldigend zijn. Maar nostalgisch terugdenkend aan de pure smaken en ambachtelijke bereidingswijzen, is er één keuze die domineert op het gebied van veelzijdigheid en kwaliteit: de Green Egg. Dit veel meer dan een eenvoudige barbecue. Dit is een culinair instrument dat door zijn ontwerp ook functioneert als een oven, roker of slow cooker. De combinatie luchttoevoer en gesloten deksel zorgt ervoor dat vrijwel elk gerecht op deze alleskunner tot in de perfectie kan worden bereid.

Breid je kookkunsten uit met een Green Egg

Het toevoegen van een Green Egg aan je tuininrichting heeft het zelfde effect als het introduceren van een nieuwe favoriete keuken in je culinaire arsenaal. Of je hart nu sneller gaat kloppen van perfect gegrild vlees, of je een voorkeur hebt voor de rook- en smaaksensaties die alleen met een roker te bereiken zijn, of je’s zomers ook ’s middags de barbecue aansteekt voor een zelfgemaakte hartige of zoete pizza; de Green Egg maakt het je gemakkelijk. De sleutel is de isolerende eigenschappen van duurzaam keramiek, in combinatie met nauwkeurige luchtstroom controle om de temperatuur met chirurgische precisie aan te passen.

Green egg

Innovatieve desserts grillen met de Green Egg

Wanneer men overweegt zoete gerechten klaar te maken, is de eerste gedachte wellicht niet om een grill aan te steken. Toch is de Green Egg een meester in het dilateren van desserts. Het is perfect om deegwaren rijkelijk te laten bakken, fruit heerlijk te laten karamelliseren, of zelfs een exquise crème brûlée te bereiden. De gelijkmatige circulatie van warmte in de afgesloten Green Egg zorgt voor zachte, consistente resultaten en een subtiele gerookte nuance in elk dessert.