bankstel

Op Overstappen.nl woonverzekering vergelijken

Wil je een woonverzekering afsluiten dan is het verstandig als je op Overstappen.nl woonverzekering woonverzekeringen met elkaar vergelijkt. Zo weet je niet alleen wie de voordeligste woonverzekering aanbiedt, maar ook wat de beste woonverzekering is. Een woonverzekering wordt gevormd door een opstalverzekering én een inboedelverzekering. Natuurlijk kun je deze twee verzekeringen ook onafhankelijk van elkaar afsluiten, maar dan ben je zeker duurder uit. Wanneer je een huurhuis hebt hoef je géén opstalverzekering af te sluiten want dat doet de woningstichting. Tenzij jezelf veel hebt aangepast in je huurhuis en je hier, bij schade veroorzaakt door brand of lekkage, zelf iets voor terug wil ontvangen, want dan moet je wel een opstalverzekering afsluiten. Een inboedelverzekering vergoed namelijk geen spullen die vast in de woning aanwezig zijn zoals een keuken, cv-ketel, trap, bad of toilet. Ben je huiseigenaar dan kun je beter een woonverzekering afsluiten.

Is het verplicht een opstal- en inboedelverzekering af te sluiten?

Nee, de wet verplicht niemand om een opstal- of inboedelverzekering af te sluiten. Het is wel zo dat, wanneer je een hypotheek hebt of afsluit, de hypotheekverstrekker een opstalverzekering eist. Zo beuren ze nog wat geld terug bij brand of een andere calamiteit waarbij het huis onbewoonbaar is geworden. Je kunt bij Overstappen.nl opstalverzekering diverse verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken. Ook kun je diverse soorten verzekering met elkaar vergelijken. Wanneer je nog geen inboedelverzekering hebt sluit die dan ook gelijk af want dan krijg je een pakketkorting. Vergelijken op Overstappen.nl loont wel degelijk. Je ziet in één oogopslag van meerdere verzekeringsmaatschappijen wat de kosten van de premie zijn. Maar ook wat wordt verzekerd, hoe hoog je eigen risico is en welk percentage van het schadebedrag wordt uitgekeerd.

Vergelijk geen appels met peren!

Een laag premiebedrag is wel fijn, maar misschien is het eigen risico dan wel zo groot dat je daardoor bij schade nog meer betaald dan wanneer je een wat hoger premiebedrag moet betalen. Je kunt in de polisvoorwaarden precies terug vinden wat wel en wat niet wordt verzekerd. Wanneer je je gegevens invult op de website van Overstappen.nl kun je gratis verschillende verzekeringsmaatschappijen met elkaar vergelijken. Zo zul je zien dat de ene maatschappij eigen risico opgeeft terwijl een ander 80% van het schadebedrag uitkeert. Bij de opstal- en inboedelverzekering kan worden uitgegaan van een vooraf bepaalde waarde van de inboedel. Blijkt bij schade dat je te laag bent verzekerd, dan krijg je ook minder schadegeld uitbetaald. Vergelijken loont wel degelijk, maar het lezen van de voorwaarden is ook belangrijk.