Taxus Baccata

Een trilplaat kopen: waar moet je op letten?

Een trilplaat is een heavy-duty machine die wordt gebruikt om oppervlakken zoals zand, grind, en andere dingen te verdichten. Deze machine wordt veel gebruikt in de civiele techniek, vooral bij wegenwerken. Er zijn veel modellen die op de markt verkrijgbaar zijn met hun eigen specificaties. Een trilplaat kopen is een goed idee, maar je moet goed opletten. Als je niet degene kiest die past bij het werk dat je gaat doen, dan zal het meer tijd en moeite kosten om het werk af te maken. Hieronder volgen enkele zaken waar je rekening moet houden bij het kopen van een trilplaat.

Een trilplaat kopen: kies de juiste plaat maat

Het eerste waar je op moet letten bij de aanschaf van een trilplaat is het formaat. Een grotere plaat betekent meer ruimte en meer veelzijdigheid, maar betekent ook een hoger prijskaartje. Zorg ervoor dat je bij de winkel vraagt hoeveel onderdelen je in één keer moet bestellen om deze specifieke maat te krijgen. Het zou natuurlijk vervelend zijn als ze alleen de zes-inch platen op voorraad hebben en niet de acht-inch.

Overweeg de prijs

Nadat je je ideale maat hebt bepaald en je klaar bent om een bestelling te plaatsen, is het tijd om na te denken over de prijs. Afhankelijk van de grootte van je bedrijf of project kan een trilplaat een uitstekende investering of een dure flop zijn. De prijs wordt uiteindelijk bepaald door kwaliteit. Een plaat gemaakt van dun materiaal is goedkoper dan een plaat gemaakt van duurzaam staal en hoogwaardig rubber. Het brandstoftype is ook een factor in de kosten, omdat sommige motoren duurder zijn dan andere.

Overweeg het brandstoftype

Er zijn twee soorten brandstof die de meeste trilplaten gebruiken: elektriciteit en gas. Elektriciteit is goedkoper, maar levert niet zoveel warmte. Gas is duurder, maar geeft meer warmte af. Dit is gunstig tijdens de koude maanden van het jaar. Wil je geld besparen, ga dan voor een elektrische trilplaat. Als je een aangenamere ervaring wilt met een hoger warmte niveau, koop dan een gasversie. De gasversie zelf heeft ook twee brandstofsoorten: diesel en benzine.

Denk aan het handvat

Het laatste waar je aan moet denken is het handvat van de trilplaat die je gaat kopen. Je houd de machine namelijk vast aan de handgreep,  dus het is belangrijk dat deze comfortabel zit. Als hij bijvoorbeeld een ergonomische handgreep heeft, is hij daardoor comfortabeler in gebruik dan degene zonder. Het moet ook licht genoeg zijn om indien nodig beide handen te kunnen gebruiken. Naast het comfort heeft de handgreep ook invloed op het gebruiksgemak van je trilplaat. Als de handgreep bijvoorbeeld in een hoek kan worden gezet, is dat prettiger voor je rug. Je hoeft namelijk minder te bukken tijdens het gebruik van de machine. Als het te lang of te kort is voor jouw lengte, dan zal een verstelbare handgreep helpen om dat probleem op te lossen.