De voordelen van beton ciré

Beton cire of betonstuc heeft enorm veel voordelen tegen over andere vloer opties. In deze tekst lees je over een aantal van die voordelen. Allereest is het belangrijk om een klein beetje te weten wat beton ciré eigenlijk is.

Beton ciré is een Franse uitvinding die gepolijst beton betekent. De moderne variant van betonstuc is eigenlijk helemaal geen beton meer, maar een mengsel van hars, cement en eventueel een kleurstof. Omdat het eigenlijk geen beton is heeft ook niet de nadelen van echt beton, maar wel een aantal unieke voordelen:

·        Betonstuc is zachter dan beton, nadeel zou je denken. Toch is dat niet helemaal waar, omdat echt beton zo ontzettend hard is krijg je vaak dat de ruimte een grote echo heeft. Het geluid wordt dan weerkaatst door het harde beton, tot het uiteindelijk door zachtere materialen wordt geabsorbeerd. Omdat beton ciré een stuk zachter is neemt het al een groot deel van die frequenties op, hierdoor krijg je een stuk minder echo, dat is perfect voor een grote ruimte. Beton ciré in woonkamer is dus een perfecte optie.

·        Als je vloerverwarming hebt is beton ciré ook de optie voor jou. Omdat de stuc gemaakt is met cement en hars droogt het op, waardoor het efficiënt warmte verspreid. Betonstuc kan niet smelten door de warmte van de verwarming en is juist reg hittebestendig.

·        Beton ciré is makkelijk schoon te maken. Omdat het een naadloze vloer is kun je gemakkelijk dweilen en andere schoonmaak taken verrichten. Er kan uiteraard ook niks tussen voegen blijven zitten. Beton ciré kan na het aanbrengen van een coating ook water en vuilafstotend gemaakt worden, waardoor schoonmaken nóg makkelijker wordt. Beton ciré in woonkamer of keuken is dus een perfecte keuze.

Beton cire is dus een product met veel mogelijkheden en weinig beperkingen. Geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor dit product!