Bouw- en constructie-industrie

Een paalrammer is een hulpmiddel waarmee palen de grond in kunnen worden geslagen. Hoewel ze doorgaans worden gebruikt in de bouw- en constructie-industrie, zijn er ook andere toepassingen van heistampers. Een palenstamper bestaat uit een hydraulisch aangedreven zuiger die een aluminium ram door het midden van een paal drijft. Het doel van deze tool is om de grond onder het oppervlak te verdichten en de zetting van de fundering van een gebouw te verminderen. Palenstampers kunnen dit omdat ze palen kunnen heien in grond die te hard is voor conventionele boorapparatuur. De heimachine kan palen de grond in slaan doordat hij gebruik maakt van een hydraulisch aangedreven zuiger. De zuiger is verbonden met een aluminium ram die uit het uiteinde van het gereedschap kan worden geschoven.

Hei techniek

Heien is een techniek die gebruikt wordt om palen in de grond te heien in zachte grond. Het is een relatief snelle en kosteneffectieve methode om terreinen te ontwikkelen, vooral wanneer de bodemgesteldheid moeilijk of ongeschikt is voor het gebruik van conventionele heimachines. Veel mensen hebben de indruk dat bij het heien van een paal gewoon met een hamer op een paal moet worden geslagen om deze in de grond te slaan. Dit geldt echter alleen voor zeer zachte gronden. Palenstampers bestaan ​​uit een reeks mechanische hamers die snel achter elkaar op de paal slaan, waardoor er voldoende slagkracht ontstaat om door harde grond te dringen. Dit staat bekend als dynamische verdichting.

Wat maakt een palenrammer anders dan een palenstamper?

Een paalrammer is een constructie gereedschap dat wordt gebruikt om stapels grond en andere materialen in de grond te drijven. Deze machine kan ook wel heimachine worden genoemd, al zijn er kleine verschillen tussen de twee. Palenstampers zijn in staat om heipalen in dichtere materialen zoals beton en steen te heien, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor elke bouwtaak waarbij diepe gaten in harde oppervlakken moeten worden geboord. Hierdoor worden deze machines ingezet in uiteenlopende bouwprojecten en zelfs in de mijnbouw. Hoewel paal stampers verkrijgbaar zijn in verschillende maten en vormen, werken ze allemaal op de bouwplaats.