Keukenbeslag

Waarom keukenbeslag minstens zo belangrijk is als de keukenkastjes

We krijgen niet zomaar elk jaar de kans om de keuken van onze dromen in te richten. Veel mensen nemen dan ook uitvoerig de tijd om te kiezen voor kastjes, werkbladen en meer. Maar heb je wel eens goed nagedacht over het keukenbeslag? Dit heeft minstens zo grote invloed op de uitstraling van je nieuwe keuken als de rest.

Keukenbeslag

Wat is keukenbeslag?

Je hebt misschien wel eens gehoord van meubelbeslag of deurbeslag. Dit zijn alle dingen die je gebruikt om een meubelstuk of deur aan te kleden. Dit geldt ook voor keukenbeslag. Het is alles dat je bevestigt op de kastjes en meer. Denk daarbij aan handvatten voor de kastjes, de lades, draaiknoppen, knoppen voor kasten en meer. Keukenbeslag is altijd zichtbaar wanneer je de keuken inloopt en heeft dus grote invloed op de uitstraling. Een zwart, rechthoekig handvat of een koperen ornament handvat maakt het verschil tussen een moderne en hippe keuken of een warme vintage keuken.

Je materiaalkeuze

Net als bij de keuken is materiaalkeuze bij je keukenbeslag zeer belangrijk. Een materiaal heeft vaak bepaalde eigenschappen waardoor het beter bij het ene interieur past dan het andere. Een aantal opties als het gaat om keukenbeslag zijn:

  • brons
  • hout
  • mat nikkel
  • porselein
  • roest
  • RVS

Natuurlijk is er nog meer mogelijk behalve dit. Toch zijn dit de meest gebruikte en meest gekozen materialen. Er zit namelijk al veel variatie in.

Vintage of antiek

Moderne interieurs vragen om zwart, grijs of wit met strakke lijnen. Wil jij een andere kant op met je keuken en dus je keukenbeslag? Dan kun je gaan voor materialen als koper en brons. Dit werd vroeger veel meer gebruikt, met name als decoratieve functie. Een handvat uit antieke tijden was namelijk meer dan een handvat: het was versiering. Wil je dus die stijl nabootsen? Dan ga je voor koper,brons of zelfs hout.