Voor iedere tuin een geschikte tuinkachel

Is jouw tuin al voorbereid op een heerlijke zomerseizoen? Heb je de barbecue al buiten staan, heb je de verlichting al hangen? Het zijn zomaar wat producten die je nodig hebt om jouw zomeravonden om te toveren tot avonden zoals nooit tevoren. Maar waarom zou je die dingen niet combineren? Met een tuinkachel (of andere soort buitenverwarming) heb je namelijk een barbecue, verlichting, een warmtebron, en natuurlijk een sfeermaker in de tuin. En dat alles in één. Plus, het mooie is, dat er voor iedere tuin een geschikte tuinkachel verkrijgbaar is.

Van authentieke stijl tot chique design

Zoals er verschillende soorten tuinen zijn, zo zijn er ook diverse soorten buitenverwarming. Allereerst heb je natuurlijk het onderscheid tussen tuinkachel, vuurkorf, terrashaard en vuurschaal. Maar daar houdt het niet op. Doordat er voor buitenverwarming verschillende materialen worden gebruikt, kun je zelf kiezen welke kachel het beste bij de stijl van jouw tuin past.

tuinkachel-1-e1440695340893

Er zijn bijvoorbeeld nog steeds authentieke vuurkorven van gietijzer, maar je ziet ook steeds vaker trendy tuinkachels van corten staal. Dit is een populair materiaal met een roestkleurig uiterlijk. Ook zijn er fraaie buitenhaarden op de markt die meer van een sculptuur weghebben dan van een kampvuur. Of je nou een tuin met veel gras hebt, een tuin die voor het grootste gedeelte terras is, of een weelderige tuin met veel planten; voor iedere tuin is er een goede buitenkachel te vinden.

Ook voor ieder budget

Je hebt het waarschijnlijk al een beetje door: er is een ontzettend grote variatie op het gebied van buitenverwarming. Dit wordt ook weerspiegeld in de prijs. Je hebt al relatief simpele vuurkorven voor een vriendelijke prijs van zo’n 20 euro. Als je wat meer bekijks wilt trekken, zul je ook wat hogere prijzen tegenkomen. Tuinkachels en terrashaarden zijn doorgaans wat duurder, maar als je de goede webshop hebt gevonden hoeft het helemaal geen hoge investering te zijn. Het ligt er maar net aan hoe groots je het wilt aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld ook een kachel aanschaffen met houtopslag of barbecuerooster. Het zijn zomaar wat toevoegen waar je rekening mee kunt houden.