Toptrends in interieur verlichting

Binnenverlichting is een centraal aspect van het ontwerp van jouw huis. Je kunt de sfeer van jouw huis aanpassen door alleen de verlichting en het soort armaturen dat je gebruikt te plaatsen. Lichtontwerp verandert ook van kamer tot kamer. Wat in de woonkamer werkt, werkt niet noodzakelijk in de keuken of de slaapkamer. De verlichting moet de functies en het gevoel van elke ruimte weerspiegelen. Net als elk ander onderdeel van het interieur verandert het lichtontwerp voortdurend. Technologie is een van de redenen voor deze veranderingen. Terwijl fabrikanten geavanceerde armaturen en lampen bedenken, nemen huiseigenaren ze op in hun huis. Smaken en voorkeuren veranderen ook met generaties. Daarom hebben we vintage verlichting, Hoewel 2020 geen radicale veranderingen in het lichtontwerp zal brengen, zijn er verschillende opvallende trends waar elke huiseigenaar rekening mee moet houden.

Industrieel ging altijd over rustieke afwerkingen, neutrale kleuren en de nadruk op metaal. We zien retro een comeback maken, maar op een andere manier. Dit zijn wij vooral bij de industriële plafondlampen. Als je naar moderne industriële plafondlampen kijkt, zijn er enkele grote verschillen met wat je kent als traditioneel industrieel. Het woord dat we zouden gebruiken is ‘opgewaardeerd industrieel’ of gewoon modern retro. In tegenstelling tot de magazijnachtige stijlen die gebruikelijk zijn bij de industriële stijl, zien we slankere metalen – rijkere en meer gevarieerde tinten en alternatieve ontwerpen bij plafondverlichting. Kijk rond en je vindt retro armaturen met fijnere details die meer op een vorm van kunst lijken. Als je twijfel om enkele industriële plafondlampen in jouw huis te introduceren, zou de nieuwe, moderne look moeten helpen.

Hoe te gebruiken: Gebruik moderne retroverlichting om een ​​unieke draai aan een ruimte te geven. Deze verlichtingsontwerpen zijn populair voor bijvoorbeeld de werkruimte in de keuken, boven de eethoek of als wandverlichting. Je kunt het armatuur zelf zelfs gebruiken als kunstwerk aan de muur of als middelpunt van je huis. Wees niet bang voor industrieel. Het is niet langer de brute, “onvoltooide” stijl die tot een niche van retro punkfans behoort. Met zijn vernieuwde look past hij perfect in elk decor van de 21e eeuw.