Taxus planten stap 3: Bodemverbeteraar in de geul

TaxusTopper heeft een grote eigen kwekerij en is gespecialiseerd in het kweken van Taxus Baccata. De kwekerij bestaat al meer dan 30 jaar en levert sinds een paar jaar ook planten zonder tussen personen zoals hoveniers, handelaren en tuincentra. Het is erg gemakkelijk om de planten in de webshop te bestellen en met een paar uur werk kan er een prachtige nieuwe haag aangeplant worden. TaxusTopper geeft zonder problemen garantie, maar met dit stappenplan kan het niet mis gaan met de nieuwe planten. In deze reeks van tips leggen we stat voor stap uit hoe een hovenier zijn planten bij u in de tuin zou planten.

Verdeel driekwart van de bodemverbeteraar in de geul die u zojuist heeft gemaakt. De rest houdt u opzij voor het afdekken van de planten. De bodemverbeteraar wordt geleverd in witte zakken. Met de bodemverbeteraar hebben wij vele langdurige proeven gedaan. Wij zien dat er minder planten dood gaan en dat de planten sneller groeien. Dit heeft als resultaat dat u in een kortere periode een haag heeft bereikt waar u niet meer doorheen kan kijken. Op deze manier weerhoud bodemverbeteraar u van problemen met de plant. Het blijven levende organismen en er kan er dus altijd één kapot gaan, ziek worden of slecht groeien. Met het gebruik van bodemverbeteraar weerhoud u zichzelf van deze ellende. Deze bodemverbeteraar hebben wij zelf samen laten stellen naar de wensen van onze Taxus Baccata. Uit onze tests blijkt dat deze samenstelling van natuurlijke grondstoffen de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft. De toegevoegde actieve wortelstimulator zorgt voor een extra goede beworteling en doorgroei van de plant. Het product levert een positieve bijdrage aan het organische stofgehalte van de grond, waardoor een beter vochtregulerend vermogen ontstaat: de grond blijft vochtig, maar zeker niet te nat. De organische deeltjes worden langzaam verteerd door de natuur en vormen nog vele jaren een voedingsbron uw taxus. 

Hoeveel heeft u nodig?

Bij de Taxus Baccata bij TaxusTopper.nl kunt u in een schema vinden hoeveel bodemverbeteraar iedere plant nodig heeft. De kwaliteit van uw grond bepaalt in sterke mate de benodigde hoeveelheid en ideale verhouding. Voor advies op maat, kunt u contact met ons opnemen.