HOE MAAK JE SCHADUW IN DE TUIN

Als uw tuin volop in de zon zit in de zomer, is het het beste om ’s middags schaduw te bieden voor u en de planten in uw in de tuin. Benieuwd hoe u schaduw in de tuin creëert? Hier zijn een aantal favoriete manieren om schaduw toe te voegen en te helpen uw tuin te overleven tijdens de heetste maanden van het jaar.

Creëer schaduw in de tuin met een doordacht tuinontwerp

Let op welke gebieden in uw tuin op natuurlijke wijze ochtendzon en middag schaduw krijgen. Deze plekken zijn geweldig onroerend goed voor alle planten, maar vooral bij een zomertuin. Gebruik deze gebieden in uw tuin voor groenten die schaduw nodig hebben. Zuid- of westwaarts gerichte delen van uw tuin zullen waarschijnlijk extra schaduw nodig hebben.

Plaats uitvalschermen of knikarmschermen voor schaduw

U kunt er ook voor kiezen om uitvalschermen of knikarmschermen toe te voegen aan het huis die schaduw werpen op de tuin. Deze verlicht niet alleen een deel van de tuin, maar ook het huis. Het huis wordt hierdoor ook een stuk koeler. Kijk voor een variatie aan uitvalschermen of knikarmschermen op: https://www.rainbow-collection.nl/.

Maak schaduw in de tuin met een schaduwdoek

Als uw tuin gebied in de volle zon zit, overweeg dan een schaduw doek toe te voegen aan de tuin. Denk niet aan het volledig omhullen van de tuin, maar het verstrekken van enige verlichting wanneer de zon op zijn hoogst is. Het gebied moet overdag wat zon krijgen, wanneer u groenteteelt. Uiteraard is de zon ook voor u goed om vitamine D binnen te krijgen, maar kunt u in de schaduw zitten wanneer de zon op zijn hoogst staat, zodat u niet verbrandt.

Creëer van schaduw in de tuin met parasols

Parasols bieden goede tijdelijke schaduw. Ze kunnen worden verplaatst en schuin gezet worden om ’s middags schaduw te creëren waar het het meest nodig is. Paraplu’s blokkeren vaak 100% zonlicht. Zoals met elke schaduw structuur, moet u zich bewust zijn van sterke wind en verwijder de paraplu voordat het omliggende planten beschadigd, doordat het is omgewaaid door de wind.