gietvloer

De voordelen van een gietvloer

Een gietvloer heeft veel toepassingen en voordelen. Door de neutrale uitstraling past het eigenlijk in ieder huishouden. Voor bedrijven is het ook een interessante manier van vloer leggen omdat het geschikt is voor grote oppervlaktes. In woningen kun je één ruimte een gietvloer geven om deze een aparte uitstraling te geven, maar je zou ook de hele woning een gietvloer kunnen geven. Zo ziet je huis eruit als één geheel. Als je een klein huis hebt, bijvoorbeeld, lijkt het door alle gietvloeren meer alsof alle ruimtes met elkaar verbonden zijn en alsof het één grote ruimte is, waardoor het huis de illusie wekt groter te zijn.

gietvloer

Een gietvloer is erg hygiënisch

Een gietvloer is strak en heeft dus geen naden of voegen. Hierdoor kan er geen stof of viezigheid achterblijven. Met een stofzuiger of een dweil is de vloer zo weer schoon. Met kleine kinderen in huis kan dit handig zijn: je hoeft niet extra hard te schrobben om dat gemorste wortelprakje uit de voegen te krijgen. Even snel een doekje erover en het is weer schoon. Viezigheid dat van huisdieren af kan komen is ook snel weer opgeruimd. De haren veeg je zo weg en restjes van ongelukjes als uitwerpselen blijven nergens achter. Ook als je allergisch bent, is de afwezigheid van naden in de gietvloer een voordeel.

Ideaal voor een modern interieur

Tegenwoordig is een moderne interieurstijl erg populair. Meubels met strakke hoeken, muren in neutrale kleuren: het is helemaal in. Een gietvloer past hier goed bij. Je kunt gietvloeren in verschillende kleuren krijgen, dus het kan precies bij je interieur passen. Daarnaast heeft een gietvloer van zichzelf al een strakke uitstraling. Doordat er geen naden zijn en de vloer dus ook geen patroon heeft, geeft het het interieur wat rust en verlegt het de aandacht naar de meubels en decoratie van de kamer. Zo springt die eyecatcher van een tafel er helemaal uit en is je moderne interieur helemaal compleet.