Kan je zelf een visgraat PVC vloer leggen?

Kan je zelf een visgraat PVC vloer leggen? Het leggen van een visgraatvloer is een geweldig weekend project. Visgraat vloeren zijn technisch niet moeilijk te installeren, maar vereisen wel een aantal gespecialiseerde gereedschappen en technieken. Ongeacht je vaardigheidsniveau, je kunt gemakkelijk een visgraat PVC vloer leggen die er jarenlang fantastisch uitziet. Dit artikel leidt je door het hele proces van voorbereiding tot opruimen en alles daartussenin.

Gereedschap en materialen voor visgraat vloeren

Allereerst heb je een standaard meetlint nodig om de ruimte te meten en de hoeveelheid benodigde materialen te berekenen. Ten tweede moet je je visgraatvloer installeren met een nietpistool. Dit is een speciaal hulpmiddel dat is ontworpen om vinyl vloeren te installeren. Het derde benodigde gereedschap is een rakel. Een rakel wordt gebruikt om overtollige vinyl vloer lijm te verwijderen die is achtergebleven na het leggen van je visgraatvloer. Je hebt ook schrapers nodig om de achterkant van de vinylvloer te verwijderen. Gebruik een platte schraper voor grote oppervlakken en een gebogen schraper voor hoeken en krappe ruimtes. Als laatste heb je een rubberen hamer nodig. Een rubberen hamer is een speciale hamer die wordt gebruikt om de visgraatvloer stroken op hun plaats te tikken. 

Visgraatvloer leggen

Het installeren van een visgraat vloer kan een beetje lastig zijn, vooral voor beginnende doe-het-zelvers. Het is geen ingewikkeld proces, maar je moet extra voorzichtig zijn om ervoor te zorgen dat je vloer correct wordt geïnstalleerd. Eerst moet je de vloer lijm aanbrengen. Een visgraat vloer lijm is speciaal ontwikkeld voor dit type installatie. Het is dik en plakkerig, waardoor de vloerdelen aan elkaar blijven plakken. Het is belangrijk dat je de lijm kunt zien wanneer je deze op de vloer uitspreidt. Als het te dun is, werkt het niet goed. Vervolgens plaats je de visgraat vloer stroken. De strips moeten worden geïnstalleerd met het chevron patroon naar beneden gericht. Je wilt ervoor zorgen dat je voldoende ruimte hebt om de strips op hun plaats te tikken met een rubberen hamer. Sommige mensen gebruiken een stuk hout als afstandsstuk om ervoor te zorgen dat de stroken gelijkmatig uit elkaar liggen.

Moet je een visgraat PVC vloer leggen?

Een visgraat PVC vloer staat in vrijwel elke ruimte prachtig. Als je op zoek bent naar een duurzame, gemakkelijk te reinigen vloer optie, kan visgraat PVC de perfecte keuze zijn voor je huis of bedrijf. Overweeg om een ​​visgraat PVC vloer te installeren als je een aantrekkelijke vloer optie wilt die gemakkelijk te onderhouden en duurzaam is en jarenlang meegaat. Een visgraat PVC vloer is een uitstekende keuze voor zowel residentiële als commerciële ruimtes.

Waar het op neerkomt: kan je zelf een visgraat PVC vloer leggen?

Een visgraat PVC vloer staat prachtig in elke ruimte van je huis of bedrijf. Het is gemakkelijk schoon te maken, duurzaam en verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen en kleuren. Overweeg om een ​​visgraat PVC vloer te installeren als je een aantrekkelijke en gemakkelijk te onderhouden vloer wilt die jarenlang meegaat.