japanse sierkers

Waarom een boom in je tuin?

Het belangrijkste aspect van een boom is dat bomen door middel van fotosynthese ervoor zorgen dat de zuurstof die wij inademen gefilterd wordt. Hierdoor is de lucht een stuk schoner als je in een bos rondloopt, dan als je aan het shoppen bent in de stad. Natuurlijk hebben de vervuilende auto’s en bussen hier ook een aandeel in, maar er zijn ook een stuk minder bomen in de stad te vinden. Plant is een paar leuke leibomen, die er daarnaast ook nog eens voor zorgen dat jouw tuin een stuk groener wordt. Dan kun jij ook meteen aan jouw familie en vrienden wat over deze bijzondere bomen vertellen.

Een boom in jouw stadse tuin

Woon jij nu zelf in een grote stad, dan is het wel verstandig om minimaal 1 boom in jouw tuin te plaatsen. Dit zorgt er namelijk ook voor dat de lucht die jij in jouw tuin inademt, schoner is. De bomen zijn namelijk een natuurlijke filter voor bijvoorbeeld koolstofdioxide, wat ervoor zorgt dat de lucht die jij naast deze boom inademt een stuk schoner is. Een ander groot voordeel van een boom in jouw tuin is natuurlijk de schaduw die deze boom geeft. Zeker nu het steeds warmer wordt door de opwarming van de aarde, is het prettiger om de schaduw van een boom in jouw tuin te hebben.

Bomen brengen leven in jouw tuin

Tot slot is er nog een ander groot voordeel aan een boom in jouw tuin, namelijk de biodiversiteit die bomen met zich meebrengen. Na het planten van een catalpa, zullen er ook een grote hoeveelheid insecten zich gaan nestelen in deze boom. Bomen zorgen er ook voor dat er meerdere planten kunnen groeien, dan zonder een boom in jouw tuin. Naast dat het natuurlijk erg leuk is om de verschillende insecten te onderzoeken, zijn insecten ook erg goed voor de bestuiving van alle flora in jouw tuin.