Vergeet je kozijnen niet te vervangen

Wanneer mensen aan de slag gaan met de verbouwing van hun huidige of nieuwe woning wordt het huis aan alle kanten aangepakt. Denk aan het verwijderen van een oude openhaard, het renoveren van de trap, een nieuwe vloer leggen en de muren stucen en verven. Echter zijn de kozijnen vaak iets wat mensen over het hoofd zien of eigenlijk niet aan denken. Soms komt men er pas aan het ‘einde’ achter, wanneer de rest van het huis al helemaal opgeknapt en schoon is. Het wordt dan als zonde gezien om de kozijnen alsnog aan te pakken, nu je nét klaar bent. Denk er daarom tijdig aan en vergeet vooral niet het belang van een goed onderhouden houten kozijn.

Meer dan alleen looks

Een nieuw houten kozijn kent diverse voordelen ten opzichte van het schuren en verven van je bestaande kozijnen. Allereerst geeft nieuw natuurlijk altijd een zeer strakke en nieuwe uitstraling. Dit kan enorm veel doen voor de uitstraling van jouw woning. Maar naast dat het de looks een flinke boost geeft kennen nieuwe kozijnen ook andere voordelen. Zo kent een houten kozijn een zeer lange levensduur, bij sommige panden tot wel 50 jaar. Daarnaast is hout ook onderhoudsvriendelijk en goed voor het milieu, zolang er voor elke boom die gekapt wordt uiteraard een nieuwe geplant wordt. Duurzaam bosbeheer is hierin dus noodzakelijk om het milieuvriendelijk te houden. Een ander voordeel is dat het je erg veel ontwerpvrijheid geeft; aluminium of kunststof wordt vaak geleverd in specifieke maten. Wil je hier van afwijken? Dan kost dit je vaak een flinke meerprijs. Houten kozijnen met goed geïsoleerd glas geven je dan veel meer waarde voor je geld.

Maatwerk voor jou

Bekijk het assortiment van Kozijnshop en geef jouw maten en wensen door. Hun specialisten gaan voor jou aan de slag en op korte termijn ben je verzekerd van een nieuwe, strak uitziende houten kozijn. Precies zoals jij deze wenst. Ontdek de mogelijkheden!