Tips voor een natuurlijke verzorging van je haar

Een goede verzorging van je haar is erg belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je haar eenvoudiger in model krijgt en het ziet er bovendien een stuk stralender uit. Toch is het vaak erg lastig om je haar op een goede en natuurlijke manier te verzorgen. Neem bijvoorbeeld een groot gedeelte van de shampoos die je gebruikt. Vaak staan er op de verpakking hele mooie teksten, maar als je eenmaal de ingrediënten doorleest zie je dat er een hele waslijst is toegevoegd aan je shampoo. Sommige ingrediënten zullen best natuurlijk zijn, maar dit zijn ze zeker niet allemaal.

Het is van belang om je haar zoveel mogelijk op een ‘natuurlijke’ wijze te verzorgen en daarom hebben we een aantal tips voor je op een rij gezet!

Spoel je haar uit met koud water

We beginnen met de meest vervelende tip: Je haar uitspoelen met koud water. Niemand houdt er van en het liefste vermijden we koud water tijdens het douchen of wassen van je haar, maar toch is het een hele goede manier om je haar op een natuurlijke wijze te verzorgen. Door koud water te gebruiken geef je de haarzakjes de mogelijkheid om zich te sluiten. Hierdoor blijven de essentiële oliën die je haar nodig hebt langer aanwezig in het haarzakje. Je kunt het vergelijken met het nemen van een koud bad na een sauna. Dit doe je ook om je poriën te sluiten. Je hoeft zeker niet meteen elke dag onder een koude douche te gaan staan, maar spoel bijvoorbeeld alleen je haar even uit met koud water.

Beperk zoveel mogelijk het gebruik van hitte

Drogen, föhnen, stylen en krullen; allemaal manieren om je haar zo snel mogelijk aan te passen door gebruik te maken van hitte. Nu is het echt niet een ramp om af en toe je haar te föhnen of te stylen, maar hier teveel gebruik van maken is zeker niet goed voor je haar. Het is zelfs beter om je haar op een natuurlijke manier te laten drogen.

Het beste is daarom om je haar in de avond te wassen. Hierdoor kan het de hele nacht op een natuurlijke wijze opdrogen en zorg je voor een goede verzorging van je haar. Het mooie is: Je hoeft er helemaal niets voor te doen, alleen geduld is al genoeg. Maak je haar wel eerst even een klein beetje droog met een handdoek, anders is het de volgende morgen nog niet droog.

 

Meer tips lees je op onze website: https://www.oxyextensions.nl/