Raamfolie naar eigen ontwerp

Als je op zoek bent naar een bedrijf waar je de mooiste raamfolie naar je eigen zin kunt laten maken, kijk dan eens op de website van Plak Het Zelf. Ik ben zeer te spreken over deze website, aangezien zij alle opdrachten uitvoeren en ze nog een goede kwaliteit in de resultaten leveren ook. Die kwaliteit gaat bovendien gepaard met een erg scherpe prijs, en ook dat is niet verkeerd natuurlijk. Enfin, onlangs bestelde ik weer een bepaald soort raamfolie op de website, aangezien ik een ontwerp had gemaakt voor de tussenwand die de werkkamer van mijn vriend en mij scheidt. We gebruiken de onderste verdieping als ateliers en werkplaatsen, om daar ook klanten in te ontvangen, aangezien we beiden grafisch designer zijn. Het is een oud jaren dertig huis met daartussen in de woonkamer twee schuifdeuren. De schuifdeuren bevatten glazen wanden en om toch iets meer privacy te genereren om ongestoord je eigen proces in de kamer aan te kunnen gaan, besloten we tot het plaatsen van raamfolie. Dat moest dan natuurlijk wel naar eigen ontwerp zijn! En dus stortten we ons er een middag op om een mooie combinatie van onzer beide stijlen na te streven – waarin we echt zijn geslaagd.

glasfolie_gesneden_tekst-200x150 glasfolie-kantoor-logo-200x150

Mijn eigen ontwerp op het raamfolie

 

Al eerder heb ik de website van Plak Het Zelf bezocht, altijd vanwege klanten die een soortgelijke wens hadden. Natuurlijk ben je als grafisch ontwerper op de hoogte van dit soort technieken en waar die het beste uitgevoerd worden. Dat behoor je te weten en die kennis bouw je op in de jaren dat je ermee bezig bent geweest, dat zesde zintuig ontwikkel je gewoon. Enfin, voor klanten had ik wel vaker raamfolie laten maken, maar voor mijzelf was het er nog nooit van gekomen. En dat terwijl ik mijn atelier best op een heel bijzondere manier wilde vormgeven! Ik gebruikte mijn logo en maakte daar nog het een en ander omheen. Zo liet ik een wirwar van lijnen ontstaan, alsof een bolletje wol ontkluwd werd. Daarin heb ik levensgroot mijn naam transparant gemaakt, in een lettertype dat ikzelf ontworpen heb. Zo zie je dus enkel in de leegte mijn naam, wat het wel echt bijzonder maakt. Het is over een grote horizontale streep over het raamfolie gegaan, en ik heb het ook over de gehele lengte van de voorruit geplakt, wat het een heel uitgestrekt karakter doet geven.