Jouw interieur problemen opgelost

Het inrichten van een kamer is een leuke uitdaging en zorgt ervoor dat je veel creativiteit kwijt kan. Toch kan het ook flinke hoofdpijn opleveren, omdat een ruimte met allerlei verschillende problemen kan komen. Als je het niet meer ziet zitten om zelf de inrichting op je te nemen, kun je een interieur stylist inhuren zoals bijvoorbeeld https://reinderveenstra.com/. Wil je toch kijken of je het zelf kunt oplossen, dan vind je in dit artikel oplossingen voor vaak voorkomende interieur problemen.

Geen gezeur met de (onder)buur

Als je in een appartement woont of erg goed horende buren naast je hebt zitten, dan wil je klachten van geluidsoverlast natuurlijk graag voorkomen. Om ervoor te zorgen dat niemand last krijgt van jouw geluid, kun je beginnen met het plaatsen van minimaal één vloerkleed. Dit kan een zacht en fluffy kleedje zijn, maar er zijn ook plastic matten die handiger zijn als je bijvoorbeeld een bureaustoel hebt waarmee je vaak heen en weer beweegt. Als je tapijt hebt liggen in de kamer, dan helpt dit al enorm met het dempen en opnemen van het geluid, maar je zult dan ook je muren van dempers moeten voorzien. In studio’s wordt vaak gebruikgemaakt van schuimmatten die je aan de muur kunt monteren, maar dit is niet per se een heel mooie oplossing. Je kunt ook hoge kasten tegen muren plaatsen en kunst ophangen aan de muur. Door de grote, vlakke ruimte van de muur op te breken, worden de geluidsgolven ook gebroken en zal het geluid dus minder kunnen doordringen in de muren.

Weggegooide ruimte toch gebruiken

Heb je een kamer waar veel vreemde hoeken in zitten, zoals een schuin dak? Dan heb je misschien het idee dat je niks kan met de ruimte in deze hoeken, waardoor het een leeg gat wordt óf de toegewezen ruimte om je bende neer te gooien, maar niks is minder waar. Je kunt de ruimte opvullen met een lage kast of krukjes, waar je vervolgens decoratieve elementen op kunt plaatsen. Denk aan planten, fotolijsten of mooie beeldjes. Hierdoor krijgt de ruimte meteen meer charme. Je kunt ook planken ophangen aan de muur in de hoek, zo maak je eigenlijk een soort kast op maat. Planken kun je namelijk gemakkelijk in allerlei hoekjes stoppen. Zo heb je genoeg ruimte voor je snuisterijen én worden die lastige ruimtes toch goed gebruikt.

Klein én fijn

Heb jij een heel kleine kamer die je moet inrichten, dan kan dit al snel claustrofobisch aanvoelen. Je wilt de ruimte optimaal benutten, maar daardoor staat het al snel vol. Zorg ervoor dat je genoeg natuurlijk licht in dit soort ruimtes binnen krijgt en als dit niet mogelijk is, plaats dan lampen die natuurlijk licht nabootsen, zodat de ruimte groter lijkt. Ook helpt het om de muren wit te verven, omdat dit ruimtelijker lijkt. Kleuren op de muur zijn misschien wel vrolijk, maar ze sluiten een ruimte ook enorm af. Wat ook helpt bij kleine ruimtes, is om de hoogte in te werken. Bouw zeker niet alles vol, maar bedenk wel hoe je alle voorwerpen verdeelt over de gehele ruimte om het meer in balans te brengen.

De lucht verbeteren met behulp van de natuur

De lucht in een kamer kan ook een flinke uitdaging zijn. Al helemaal wanneer je bijvoorbeeld geen raam kunt openen, zal het snel muf worden en gaat de kwaliteit van de lucht ook achteruit. Je kunt dit oplossen door planten in de kamer te zetten. Planten zuiveren de lucht, waardoor je minder last hebt van droge lucht. Daarnaast geven planten direct een energieke sfeer aan een ruimte door de groene kleuren. Tegenwoordig zitten we zo vaak binnen dat ons brein het nodig heeft om wat natuurlijke elementen in de ruimte te zien. Planten zijn dus een goede manier om de lucht van je kamer te verbeteren en zo bij te dragen aan een betere leefomgeving.