balkonhekken-op-maat

Het romantische frankrijk naar huis halen

Als je een land wilt bezoeken om de romantiek op te zoeken, dan moet je wel naar Frankrijk gaan. De beste plek om heen te gaan is natuurlijk de stad van de liefde: Parijs. Een tripje met je liefje is altijd een goed idee om even te genieten, maar Parijs kan je ook naar je eigen huis halen. Het is veel goedkoper en veel makkelijker. Zo kan je je balkon omtoveren naar een frans balkon, modern of oud maakt niet uit. Of je kan je tuin versieren met lichtjes, zoals de eiffeltoren. Of maak een happenplank met franse baguette, wijn, kaas en lekkere franse dips.

Balkon versieren

Wanneer je voorzien bent van een balkon is dit een goede optie voor een romantisch diner. Als eerste moet je natuurlijk het weer mee hebben, maar zo niet dan kan je altijd nog een warmte lamp neerzetten en samen onder een deken kruipen. Om je balkon om te bouwen tot een romantische plek heb je lichtjes nodig, lichtjes geven sfeer. Zo kan je je balkon hekwerken inwikkelen in lichtjes. Daarnaast is het leuk om de tafel te dekken alsof je in een restaurant zit, pak uit met de tafelaccessoires, zet bijvoorbeeld een vaas met rozen neer.

Het menu

Naast het interieur is het eten natuurlijk veruit het belangrijkst bij een diner. Meestal ga je uiteten als je op vakantie bent en daarom is het leuk om het menu van de avond om een papiertje te zetten. Geef het menu een chique uitstraling door een net lettertype te gebruiken. Als voorgerecht zou je kunnen kiezen voor steak tartaar of een vegetarische optie namelijk tomatenconsommé. Dan zou je voor het hoofdgerecht kunnen kiezen voor ratatouille. En tot slot zou je voor het dessert een lekker Frans chocoladetaartje kunnen maken. Zo haal je Frankrijk naar je eigen balkon.