Bari

Het onontdekte juweel van Zuid-Italië

Tussen de schittering van populaire Italiaanse steden ligt een minder bezochte parel aan de Adriatische kust: Bari. Deze zonovergoten stad in de regio Puglia biedt een authentieke mix van cultuur, geschiedenis en culinaire verrassingen.

Bari

Dwaal af in de tijdloze straten van Bari’s oude stad

Wanneer je de geplaveide paden van Bari’s oude stad volgt, voelt het alsof je terug in de tijd reist. Eeuwenoude gebouwen, fascinerende kerken zoals de Basilica di San Nicola, en lokale bewoners die hun dagelijkse leven leiden, geven je een diep inzicht in de ziel van deze stad. Elke bocht, elk steegje verbergt een nieuw verhaal dat wacht om ontdekt te worden. De keuken van Bari is als een liefdevolle knuffel voor je smaakpapillen. Hier proef je de essentie van Puglia: verse zeevruchten, rijke olijfolie en handgemaakte pasta’s zoals orecchiette. Als je door de marktstraten loopt, zul je vaak oudere dames zien die pasta bereiden direct voor hun deur, een traditie die van generatie op generatie is doorgegeven.

Ontsnap aan de dagelijkse drukte aan Bari’s serene kustlijn

Naast haar rijke geschiedenis en gastronomie, biedt Bari een uitnodigende kust waar je kunt ontsnappen aan de dagelijkse drukte. De glinsterende Adriatische zee, zachte zandstranden en een zachte zeebries zorgen voor een perfecte ontspannen sfeer. Hier, onder de warme Italiaanse zon, vind je een plek van rust en bezinning. Bari is meer dan een tussenstop op een Italiaanse reisroute. Het is een bestemming op zich, rijk aan tradities en verborgen schatten. Als je de drukte van de bekendere Italiaanse steden wilt vermijden en op zoek bent naar een authentieke ervaring, zet dan Bari bovenaan je lijst.