Taxus Baccata

Het nieuwe tuinieren is duurzamer

Dat er een klimaat opdracht ligt sijpelt door naar zowat alle activiteiten in ons leven. We denken meer na over ons vervoer, energieverbruik, eetgewoonten en ons consumentengedrag. Het moet minder en vooral schoner. De veranderingen die ons klimaat steeds vaker laat zien in de vorm van grote droogte en extreme regenval met overstromingen, doen alarmbellen afgaan. Iedereen moet iets doen en zijn verantwoording nemen. Ook thuis. Het tuinieren is een voorbeeld van een andere trend. We bestraten de tuin niet meer dicht maar tegels wordt vervangen door verkoelend en waterregulerend groen. Groen is beter. Wie er voor kiest om Graszaad bestellen verduurzaamt de tuin en is klimaatbewust bezig. Goed voor het bodemleven, waterdoorlatend en verkoelend in hete zomers. Groen moet je gewoon doen. 

Natuur mag meer zijn gang gaan

Er komt steeds minder bestrijdingsmiddelen aan te pas. Tuinieren is een andere weg ingeslagen. Planten en gras mogen steeds meer hun eigen weg gaan. Een grasveld mag wat onkruid bevatten en hoeft niet als een biljartlaken te zijn. Biodiversiteit helpt om insecten, vlinders en bijen in je tuin te krijgen. Kies ervoor om een meerjarig bloemenmengsel kopen en je tuin wordt een walhalla voor zoemende en kruipende insecten. Even anders ernaar kijken en het wordt genieten met een goed gevoel voor je leefomgeving. 

Mooie planten met geur en kleur

Elk seizoen heeft zo zijn charmes. Maar het meest genieten we in de tuin toch wel wanneer alles in de lente en zomer in bloei staat. Het terras aankleden met mooi gevulde potten is een kroon op het werk van de tuinman. Het begint met goede potgrond kopen die de planten een goede start geven. Genoeg voeding erin en een goede structuur om de wortel planten voldoende water en voedingsstoffen te laten opnemen. Over smaak van planten valt te twisten. Maar dat je er het meest van geniet met een goede verzorging, dat staat buiten kijf.