Een aantal tips om rekening te houden bij een keuken op maat 

Op zoek naar een keuken op maat dan moet je met een aantal zaken rekening houden. Zo is het zaak om de keukenruimte onder de loep te nemen en te weten wat de afmetingen van je keuken zijn. En wat te denken welke apparaten niet mogen ontbreken in je maatwerk keuken? Zijn al jouw wensen eenmaal in kaart gebracht dan wil je natuurlijk zien hoe het totaalplaatje eruit ziet. Dat kan heel mooi worden weergegeven in een 3D-ontwerp. En uiteindelijk wat gaat zo keuken op maat je kosten?  

Zorg dat je goed je wensen op tafel legt tijdens een gesprek met de keukenadviseur 

Besluit je om een keuken op maat te laten maken dan is het zaak om helder jouw wensen en eisen te vertellen aan de keukenadviseur. Ga het persoonlijke gesprek aan en zo kan de keukenadviseur goed bepalen welk type keuken echt bij jou past. Het draait hier allemaal om de details, laat daarom geen een stukje informatie achter. Alles kan meehelpen aan het perfectioneren van jouw gedroomde keuken. 

Breng de keukenruimte goed in kaart 

Bij een keuken op maat is het belangrijk om de keukenruimte goed in kaart te brengen. Dan kun je denken aan de afmetingen van de keukenruimte, maar ook hoe je precies de keukenindeling wilt hebben. En wat te denken over het bepalen waar je stroompunten en leidingen komen te liggen, niet geheel onbelangrijk. Het is zaak om zoveel mogelijk informatie over je keukenruimte te verzamelen, zodat de keukenadviseur op een zo goed mogelijk manier het ontwerp kan maken. Je bepaalt samen met de keukenadviseur wat het beste voor je nieuwe keuken op maat is. 

Wat voor apparatuur en onderdelen mag absoluut niet ontbreken in je keuken? 

Ook slim om van te voren in kaart te brengen bij een keuken op maat is het bepalen welke apparatuur en onderdelen niet mogen ontbreken in je keuken. Ga goed op zoek naar bijvoorbeeld keukenkastjes die je aanspreken. Gaat het om een voorraadkast, functionele hoekkast of toch een apothekerskast? Er is ontzettend veel mogelijk op dit gebied. Of besluit je om veel opbergruimte te hebben in je keuken? Dan is het handig om vooral rekening te houden met de bovenkastjes. 

Alle wensen voor je keuken op maat worden omgezet in een totaalplaatje 

Het alles in kaart brengen kan een langdurige proces zijn. Heb je eenmaal alle op orde dan kan je voor het totaalplaatje van je keuken gaan. De wensen worden omgezet naar een 3D-ontwerp en zie je welke kosten de keuken op maat met zich meebrengt. De kosten worden voornamelijk aan je voorgesteld in de vorm van een offerte. Ben je opzoek naar een kleine keuken dan zal je dit uiteraard in de offerte terugzien. Dat betekent dat je het totale kostenplaatje krijgt, maar je er nog niet aan vast zit. Zo kun je een aantal dagen nadenken over de prijs en de offerte vergelijken met andere offertes. Dat maakt het hele proces geheel vrijblijvend en zit je ook niet direct vast aan hoge kosten.