coretec

Coretec: harde vloerbedekking voor elke ruimte

Er zijn een heleboel merken om uit te kiezen wanneer je op zoek bent naar een vloer. Niet gek dus dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een merk dat we echter steeds meer voorbij horen komen, is Coretec. Dit merk staat bekend als de nieuwste revolutie in harde vloerbedekking. Coretec wil het alternatief zijn op vinyl vloeren, laminaat en andere harde vormen van vloerbedekking. Het is een merk dat bovendien duurzaam wil zijn en ondertussen al wereldwijd verkrijgbaar is. 

Duurzaamheid

De vloeren van Coretec zijn anders dan veel anderen. Dat heeft met name te maken met de materialen. De vloeren worden gemaakt van gerecycled hout, bamboe, kalksteen en vinyl. De vloeren worden dus uitsluitend van hergebruikte materialen gemaakt en zijn daardoor per definitie duurzaam. Al die verloren materialen worden zo alsnog gebruikt en kunnen dankzij enige bewerking vaak nog jaren meegaan. 

Geluidsdemping

Waar Coretec nog meer bekend om staat is dat de vloeren uitermate geluidsdicht zijn. De onderste laag van de vloer heeft namelijk een bijzondere eigenschap. Deze is voorzien van een dikke kurklaag. Daardoor krijg je optimale geluidsdemping. Harde vloerbedekking hoeft namelijk niet te betekenen dat je last hebt van elkaar. Het is zelfs zeer geluiddempend, ook in vergelijking met sommige soorten tapijt. 

Klikken zonder lijm

Vloeren lijmen is bij dit type vloer niet nodig. Het is een vloer die werkt met een kliksysteem. Dit kliksysteem maakt het ook makkelijk om de vloer zelf te plaatsen indien gewenst. Je kunt het natuurlijk ook laten leggen door een professional. 

coretec

Andere opties

Net als veel andere grote, bekende merken is Coretec niet de goedkoopste. Je krijgt er wel kwaliteit  voor terug. Vind je het echter nog altijd te duur? Dan zijn er andere opties. Houd in ieder geval in gedachten dat niet alleen de vloer zelf maar ook het benodigde onderhoud bepalend zijn voor de uiteindelijke kosten.