Binnendeuren, een stijlvolle afwerking van je woning

2adb8bb3c1fd082858587d16c3bd874a_f874

Binnendeuren zijn een ondergewaardeerd kindje als het gaat om het creëren van een fijn interieur. Een deur wordt vaak gezien als een praktisch obstakel dat nou eenmaal nodig is. Denk echter even twee keer na. Een deur heeft een flink oppervlak en kan dus wel degelijk veel voor je sfeer in huis doen.

Met of zonder glas

Een basis witte deur geeft een heel andere sfeer dan een zware eiken deur. Ook is er een verschil tussen een deur met of zonder glas. Er is tegenwoordig zeer veel mogelijk. Ga gewoon eens kijken welke deur er past bij de rest van het huis. Een ander idee is om de deur juist een echte blikvanger te maken. Dit kan door een aparte kleur te kiezen of een hele mooie afgewerkte deur met veel lijnen en glazen. Je zal zien dat een mooie nieuwe deur veel kan doen voor een ruimte.

Juist maatlogo

Het is uiteraard wel handig om te deur vervolgens in de juiste maat te bestellen. Dit komt vrij nauwkeurig. Een centimeter meer of minder is al meteen een andere standaard maat en zal ervoor zorgen dat je deur niet past. Kijk bij de koop ook af je hem kan monteren met al hangende scharnieren of dat je deze er nieuw bij moet kopen. Niet alles past op elkaar.

Wanneer er op een bepaald type deuren ook sloten moeten komen, moet je hier ook goed over nadenken. Past het slot wel bij de binnendeur die je voor ogen hebt, of toch ook weer niet? Wanneer je dit goed afstemt op elkaar, wordt het allemaal een mooi geheel.2adb8bb3c1fd082858587d16c3bd874a_f874