Bespaar jij ook met dubbel glas?

Ben jij ook zo geschrokken van de hogere energieprijzen? Kijk dan eens of jouw woning overal al dubbel glas heeft! Dit lijkt misschien een beetje een onlogische reactie, maar dat is het niet. Wil je voorkomen dat je een heel hoge energierekening krijgt, dan moet jij je verbruik omlaag brengen. En dat kan door je huis beter te isoleren. Dubbel glas aanbrengen is een heel eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je woning beter geïsoleerd is. Je verdient de kosten van de nieuwe ruiten snel terug en bovendien krijg je er ook nog eens veel meer woongenot voor terug!

Voordelen dubbel glas

In veel oudere huizen zitten nog steeds enkele ruiten in de raamkozijnen. Dat is zonde, want zou je hier dubbel glas hebben, dan voorkom je veel verlies van warmte. Ramen zijn in woningen altijd koude plekken, wat niet zo verwonderlijk is. Is de ruit niet zo dik, dan koelen ze ontzettend snel af door de kou van buiten en zo kan kou naar binnen komen en warmte naar buiten ontsnappen. Zou je met een warmtemeter je huis bekijken, dan zie je vaak de ramen oplichten als plekken waar warmte ontsnapt. Dubbel glas, ook wel thermopane genoemd, kan dus helpen om dit te voorkomen en dat heeft als voordeel dat het binnenshuis warmer blijft. Maar dat niet alleen, je voorkomt zo ook luchtstromen of tocht in huis. Deze ontstaan op het moment dat er grote temperatuurverschillen zijn binnenshuis. Je houdt met thermopane dus kou buiten, warmte binnen en je voorkomt vervelende tochtstromen. Al deze punten zorgen ervoor dat je energie gaat besparen, ook omdat je de thermostaat rustig een graadje lager kan zetten zonder dat je er op woongenot op achteruit gaat. Alleen daarom al zou je dus kiezen voor dubbel glas, het levert je meer wooncomfort op en je energierekening wordt er dus lager door!

Meer voordelen

Maar er zijn meer voordelen te noemen. Wist je bijvoorbeeld dat dubbel glas:

  • jouw woning een hoger energielabel geeft, waardoor deze meer waard wordt?
  • ervoor zorgt dat je minder last hebt van geluidsoverlast?
  • inbreken in jouw woning lastiger maakt?

Het breken van een enkele ruit is immers een fluitje van een cent, deze tik je met een steen of een ander hard voorwerp zo in. Heb je echter thermopane in je kozijnen zitten, dan moeten inbrekers door twee lagen glas heen en dat is lastiger en het kost meer tijd, twee punten waar inbrekers niet dol op zijn. Dubbel glas houdt bovendien veel geluiden van buiten tegen, of in ieder geval meer dan bij een enkele ruit het geval is. Woon jij aan een drukke weg of bijvoorbeeld in een wijk waar veel kinderen luidruchtig op straat spelen? Dan is deze geluidswerende functie natuurlijk mooi meegenomen! Natuurlijk kost het vervangen van al je ramen door thermopane wel wat geld, maar door de besparing die jij realiseert op je energierekening verdien je dat snel genoeg terug, helemaal met de energieprijzen van nu! En je krijgt er dus veel wooncomfort en andere voordelen voor terug. Reden genoeg dus om eens een kijkje te nemen bij GlasGigant en daar dubbel glas voor al jouw ramen uit te zoeken!