Badkamer meubels: tips voor jouw droombadkamer! 

Badkamer meubels vormen een essentieel onderdeel van je badkamer. Ze moeten uiteraard praktisch zijn, goed bestand zijn tegen vocht, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Alles moet perfect op zijn plaats vallen. Dat is nog een lastige taak! We helpen je hier graag met tips voor trendy meubels voor je badkamer van de hoogste kwaliteit. Er is van alles mogelijk. Laat je hier inspireren en creëer jouw droombadkamer!

De wastafel als pronkstuk

Een van de eerste badkamer meubels waar je aan denkt bij een nieuwe badkamer is natuurlijk de wastafel. Dit is meestal het middelpunt van de badkamer en tevens het meest gebruikte element. Dit badkamermeubel is dan ook zeer bepalend voor de sfeer. Dat moet daarom wel een pronkstuk worden. Er zijn allerlei stijlen mogelijk. Wat momenteel erg populair is, zijn strakke hangende wastafelmeubels. Hoewel er voorheen vooral veel vraag was naar witte meubels, zijn vandaag de dag ook zwarte badkamer meubels zeer in trek. Datzelfde geldt ook voor antraciet. Vervolgens kun je ook kiezen voor een meubel met wastafel of juist met een aparte waskom. 

Trend: houten badkamer meubels!

Behalve de moderne witte, zwarte en antraciet badkamermeubels, is er een andere trend die we hier graag willen benadrukken. Dat zijn namelijk wastafelmeubels van hout. Hout en vochtige ruimtes; dat gaat toch niet samen? Uiteraard is daar over nagedacht. Het gaat hier namelijk onder meer om meubels van MDF van de hoogste kwaliteit, dat voorzien is van een folie met houtstructuur. Vocht zal geen grip krijgen op deze meubels en de kwaliteit aantasten. Wat dacht je van een meubel met de uitstraling van rustiek eiken? Je kunt zelfs een op maat gemaakt badkamermeubel bestellen van robuuste oude eiken wagon onderdelen. Het hout is behandeld met Rigostep Skylt, waardoor het hout uitstekend vochtbestendig is. 

Mooie en praktische kolomkasten

Er zijn nog meer badkamer meubels, waarmee je je badkamer kunt verrijken. Je wilt natuurlijk wel genoeg ruimte om al je badkamerspullen in op te bergen. De meeste meubels voor wastafels en waskommen zijn voorzien van laden, maar mogelijk bieden die niet voldoende opbergruimte. Denk daarom ook eens aan een bijpassende kolomkast. Hier kun je gemakkelijk handdoeken en overige benodigdheden in opruimen. Deze kasten zijn verkrijgbaar in staande versies, maar ook in hangende versies, zodat de grond vrij blijft. Dat zorgt voor een ruimtelijke aanblik en het zorgt ervoor dat je je badkamer gemakkelijk kunt schoonmaken. Daarbij zijn ze verkrijgbaar in dezelfde kleuren als de overige badkamer meubels. 

Denk ook aan verlichting voor badkamer meubels

Om van je badkamer een droombadkamer te maken, is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan de verlichting. Met de juiste verlichting komen jouw prachtige badkamer meubels nog beter tot hun recht. Wist je bijvoorbeeld dat er speciale badkamermeubel verlichting bestaat? Wat momenteel trendy is, is om LED sfeerverlichting aan te brengen tussen de wastafel en de onderkast. Deze stijlvolle sfeerverlichting is bovendien energiezuinig en duurzaam. Wil je meer weten over badkamer meubels, badkamerkasten en verlichting voor in jouw droombadkamer? Dan ben je bij Douchezaak aan het juiste adres!