overkapping voor het terras

Waarom een overkapping voor je terras kopen?

Wil je het liefst zo lang mogelijk buiten zitten? Maar werkt het weer niet mee? Te koud, te warm, regen, wind, het is behoorlijk frustrerend. Gelukkig is er wel een oplossing voor: een overkapping voor je terras. Het beschermt je tegen weersinvloeden en verlengt het buitenseizoen.

Bescherming tegen zonlicht

Als je er niet van houdt om lang in de zon te zitten, maar wel graag buiten wilt zijn, dan is een overkapping een goed idee. Ook al is de overkapping van glas, met zonneschermen zit je toch beschut.

overkapping voor het terras

Genieten van alle seizoenen

Met een overkapping voor het terras geniet je in elk seizoen van het buitenleven. Al vroeg in het voorjaar is het fijn om buiten te zitten, op deze beschutte plek. In de herfst en de winter maak je er eenvoudig een gezellige zithoek van met kussen en plaids.

Verlenging van de woonruimte

Heb je een terras dat grenst aan de woonkamer? Met een overkapping verleng je de leefruimte. Deuren open en genieten maar! Geen getrek meer met tuinmeubels, alles mag blijven staan. En, niet onbelangrijk, tuinmeubels onder de overkapping gaan veel langer mee en blijven langer mooi.

Verschillende materialen

Een handige doe-het-zelver zet een houten overkapping gemakkelijk zelf in elkaar. Daarmee bespaar je ook nog eens op de kosten. Een nadeel van hout is dat het meer onderhoud vraagt. Je kunt ook kiezen voor een overkapping van aluminium en kunststof. Dat heeft weinig onderhoud nodig en het materiaal is licht en duurzaam. Het is wel duur in aanschaf.

Glas of polycarbonaat

Als je kiest voor een overkapping voor het terras, dan kun je ook voor zijwanden kiezen. Deze bieden extra beschutting. Heb je een beperkt budget? Een polycarbonaat overkapping beschermt tegen de zon, maar het is niet doorzichtig. Bij glas in de overkapping geniet je van de lucht en de omgeving terwijl je beschut zit.