Kamersteiger of rolsteiger: welke steiger koop jij?

Als je een steiger wilt gaan kopen, zul je merken dat er twee verschillende soorten steigers zijn. Je hebt namelijk kamersteigers en rolsteigers. Beide soorten steigers bieden enkele voordelen ten opzichte van het andere soort. Wat zijn deze voordelen nu precies? Wij leggen je hier meer over uit in dit artikel.

Voordelen van kamersteigers

Steiger

Het grote voordeel van een kamersteiger is dat je hem gemakkelijk in een kamer kunt opbouwen. Deze steiger neemt namelijk niet veel ruimte in beslag. Ook kan het snel worden opgebouwd door slechts één persoon. Daarbij zijn kamersteigers over het algemeen wat voordeliger dan rolsteigers.

Voordelen van rolsteigers

Ten opzichte van kamersteigers bieden rolsteigers ook enkele voordelen. Zo zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende hoogtes. Daarbij staat een rolsteiger op in hoogte verstelbare wielen, waardoor je de steiger horizontaal vlak kunt stellen op een oneffen ondergrond.

Steiger

Wat is de beste steiger?

In principe is geen van beide steigers in het algemeen beter dan de ander. Het hangt er namelijk maar net af waarvoor de je steiger wilt gebruiken. Een kamersteiger is meer geschikt voor binnenshuis gebruik, terwijl je een rolsteiger weer beter buiten kunt gebruiken.

Heb je een steiger nodig voor zowel binnens- als buitenshuis? Dan is een kamersteiger de beste optie, zolang je hiermee buiten ook de gewenste hoogte bereikt. Het is wel belangrijk om in dit geval verstelbare wielen aan te schaffen en bij buitengebruik onder de kamersteiger te plaatsen.