Geheel legitiem en bijzonder gemakkelijk je huis verkopen zonder makelaar

Het vervelende van het inschakelen van een makelaar is dat er altijd veel geld blijft hangen in deze zogenaamde bemiddelingskosten. Het kan ook heel anders, je kunt ook je huis verkopen zonder makelaar, en ik zal je twee manieren geven waarop je dit kunt doen, geheel legitiem en bovendien bijzonder gemakkelijk. De eerste is gewoon heel old school een bord in je tuin zetten en maar kijken wie daar op afkomen. Ik kan me best voorstellen dat het in de huidige tijd niet meer zo’n reële optie is, en aangezien iedereen op het internet zoekt naar huizen kun je het ook op eigen initiatief op een website zetten. Het enige wat je dan moet doen is goed onderhandelen, je eigen bodemprijs in de gaten houden en bovendien een notaris inschakelen om alles rond te krijgen. Even voor de verheldering: ik heb zelf dit huis gekocht omdat ik een eigenhandig getimmerd en beschilderd bord in de tuin zag staan en ik gewoon aangebeld heb. Een andere manier van je huis verkopen zonder makelaar is door gewoon zelf op zoek te gaan naar kopers, en wel van de zakelijke markt. Er is altijd wel een vastgoedmaatschappij die een bod wil uitbrengen op je huis en mijn ervaring is dat het met dit soort partijen altijd ongelooflijk snel geregeld is.

Straat-foto-11 logoHooghuis

Zo makkelijk en snel kun je je huis verkopen zonder makelaar

 

In mijn ervaring kun je heel gemakkelijk en snel je huis verkopen zonder makelaar en ik zal dit met enkele illustraties proberen te verklaren, of beter gezegd te verhelderen. De eerste manier is hoe ik mijn eigen, huidige huis ook kocht, namelijk aan de hand van een door de vorige eigenaar zelf gefabriceerd bord in de tuin. Ik reed toevallig langs dit huis, zag het speelse bord en bovendien het fantastische huis, en besloot gewoon aan te bellen. Geen afspraken via een makelaar en ander formeel gedoe, gewoon een spontaan bezoekje in een werkelijk heerlijk huis – waar gewoon geleefd werd maar waar ik makkelijk door de dagelijkse troep heen kon kijken. De tweede manier is hoe ik mijn eigen, vorige huis verkocht heb gekregen, want ook zo kan je huis verkopen zonder makelaar heel makkelijk en, let op, voornamelijk echt enorm snel. Ik nam contact op met een vastgoedpartij en verzocht hen een bod uit te brengen op mijn huis. Binnen twee dagen had ik een bod, dat ik met liefde kon accepteren, en zat ik in die weken erna met de eigenaren van mij nieuwe huis en met de vastgoedpartij voor mijn oude huis bij de notaris rond de tafel. Zo makkelijk en snel kan het gaan!