co3-ontwerp.

Ontwerp je woning

Stampwerk: wat houdt dat in?

a3.tif
a3.tif

Het uitvoeren van stampwerk, ook wel simpelweg stampen genoemd, is één van de specialisaties van Euro-Techniek. Maar wat is stampen precies en hoe gaat Euro-Techniek te werk bij het uitvoeren van stampwerk? Meer over dit onderwerp, lees je in dit artikel.

logo_op_blauw_nieuw_uitsnede2Wat is stampen?

Stampen wordt ook wel stansen genoemd. Dit is het proces waarbij er één of meerdere vormen aan een product worden gegeven. Daarnaast valt ook het toevoegen van gaten in een plaat, een strip of een specifiek product onder de noemer ‘stampen‘. Stampen betekent dus het geven van vorm aan een product, maar ook het toevoegen van gaten aan producten.

diverse_spuitgietproducten_175Hoe gaat Euro-Techniek te werk bij stampen?

Als je een product wil laten stampen bij Euro-Techniek, kun je het betreffende product eenvoudig aanleveren. Het aanleveren van producten kan door het product losgestort aan te leveren, maar ook door het product aan band of in magazijnen aan te leveren. Wat de seriegrootte van het product is, maakt overigens niet uit. Euro-Techniek kan enkele losse stuks stampen, maar ook oplages van miljoenen producten. Als de te stampen producten zijn aangeleverd, worden deze door de machines van Euro-Techniek gehaald om de klus te klaren. Is het proces voltooid, dan kunnen de producten schoongemaakt worden om kleine stofjes en viezigheden van het stampproces van de producten te verwijderen voor de producten opgeleverd worden in de gewenste vorm. En wil je het product ook nog mechanisch samenstellen of puntlassen, dan is dit uiteraard ook mogelijk bij Euro-Techniek.